Bağış
Trafik Kazaları ve Hukuksal Haklarımız

Trafik kazaları dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok insanın hayatını karartan, birçok insanı yaşamdan koparan, birçok insanı annesiz, babasız, evlatsız, abisiz, ablasız, kardeşsiz bırakan en büyük terördür. Trafik kazasının olmadığı bir günü bırakın, bir saatin bile olmadığı bir an yoktur ülkemizde. Peki, ne yapılmalıdır ki trafik kazalarının önüne geçilsin ? Bunu düşündüğümüzde cevabını kolayca bulabileceğimizi hepimiz biliriz. Çözüm eğitimden geçmektedir. Sürücü ehliyetlerinin layıkıyla alınması etkili bir unsur olmakla beraber tek başına yeterli değildir. Sürücü ehliyeti olmak trafikte özgürce hareket edebilmek ve kuralsızca araç sürmek anlamına gelmemektedir.

Bilinçli bir vatandaş olarak Trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım. Trafik kurallarına uyulduğu takdirde trafik terörü kendiliğinden sona erecektir. Ancak direksiyon başına geçen her şoför, daha önce gördüğü ve tam anlamıyla 3 sn süren trafik kazalarını ve neticelerini maalesef ki şoför koltuğundayken unutmaktadır.

Trafik kazalarını önlemek için önce fert olarak kendimizi eğitmeli, kurallara uymalıyız. Trafik kurallarına uymak sadece para cezasının önüne geçmek için olmamalı, hayatımızı, başka insanların hayatlarını karartmamak adına olmalıdır. Nasıl ki her şahsın başına bir trafik polisi dikilemez o halde her şahıs sanki başında bir trafik polisi varmış gibi hareket etmeli ve kurallara uymadığında bunun bir yaptırımı olduğunu unutmamalıdır. Bu nedenle trafiğe çıkmadan önce bir kez daha düşünmeli düşünmeli düşünmeliyiz.

Bu gerçeğin yanında bir başka gerçek daha var ki; Trafik kazaları kader olabilir; ancak trafik kazaları sonucunda yaşanan mağduriyetler kader olmamalıdır. Ölen kişilerin geride bıraktıkları dul ve yetimleri veya sakat kalanlar, kazada sorumlu kişi/kişilerden tazminat hakları olduğunu bilmelidirler.

Çoğu insan trafik kazasından sonra hayattan küsmektedir. Maksimum Danışmanlık Hasar Merkezi olarak faaliyet gösteren kuruluş tarafından sunulan rehabilitasyon hizmetleri sonucunda vatandaşlarımız topluma yeniden kazandırılmaya çalışılmaktadır. Karayolları Trafik Kanunu ve Mevcut Sigortacılık Kanunu trafik kazazedelerinin mağduriyetlerinin önlenmesi için gerekli mevzuatları içermektedir. Bu nedenle benim böyle bir hakkım olmaz demeyin.

Trafik kazalarından kaynaklanan her türlü hastane, tedavi giderleri ölüm tazminatları gibi bir çok hakların olduğu ancak bilinmediği bir gerçektir. Yasal olarak trafik kazası nedeniyle hastaneye gelen bir kimseden tedavi adı altında herhangi bir ücret talep edilmesi mümkün değildir. Sağlık Bakanlığının özel ve kamu tüm hastanelere gönderdiği bu genelgeye rağmen insanlardan para tahsili yolunun seçilmesi hukuk dışı bir uygulamadır. Bu nedenle her vatandaşın böyle bir hakkının olmasını bilmesi gerekir. Tüm Türkiye”de trafik kazazedelerine yardım etmek için yola çıkan ve onları kazadan sonra yalnız bırakmayan, sosyal içerikli bir kuruluş olma yolunda hedefleri olan Türkiye Trafik Kazası Mağdurlarına Yardım ve Trafik Bilincini Yaygınlaştırma Platformu ( TRAMAY )  olarak Tüm Türkiye”de faaliyet gösteren kuruluşumuza 0 324 327 42 54  0 505 938 41 47 numaralı telefonlardan veya www.tramay.com / tramay33@hotmail.com adreslerinden ulaşarak Trafik kazalarından dolayı yaşadığınız mağduriyetlerin önüne geçebilir ve tazminat haklarınıza kavuşabilirsiniz.

Kazasız sağlıklı günler dileklerimle...

Sosyal Medya

  BİLGİ ALMAK İSTİYORUM